Podpri program

Prehranski modul

Video prehranske usmeritve in podporne vsebine za vas vsak teden pripravlja Eva Justin, mag. dietetike, klinična dietetičarka z OI LJ in strokovna sodelavka programa rehabilitacije. Uporabnikom programa so na voljo tudi za video posvetovalnice, kjer se lahko osebno in v živo pogovorijo in posvetujejo. Po potrebi omogočimo tudi individualni posvet.

Klikni na video

PSIHOSOCIALNI MODUL

Samoizolacija, ki jo je prinesla epidemija, je popolno nasprotje naše siceršnje spodbude druženja, povezovanja, izmenjevanja izkušenj, podpore v skupinskih delavnicah. Zato je psihosocialni modul v tem času še toliko bol pomemben. Ne zamudite video vsebin, ki vam jo tedensko pripravlja Nina Erjavec Merklin, mag. psihologije, specializantka klinične psihologije s Kliničnega odd. za hematologijo UKC LJ in strokovna sodelavka programa rehabilitacije. Uporabnikom programa so na voljo tudi za video posvetovalnice, kjer se lahko osebno in v živo pogovorijo in posvetujejo. Po potrebi omogočimo tudi individualni posvet.

Klikni na video

FIZIKALNI IN GIBALNI MODUL

Vaša dnevna soba, travnik, gozd so lahko vaša telovadnica! Dipl. fizioterapevtka Maja Ogrinec in dipl. kineziolog Uroš Kožar vam vsak teden pripravljata nasvete in serijo vaj, prilagojenih za bolnike s krvnimi raki. Pazite, da vaje delate previdno. Tisti, ki imate morda kakršne koli poškodbe ali omejitve pri gibanju, težave s srcem ali druge zdravstvene težave, se pred začetkom izvajanja vaj posvetujte s svojim hematologom/onkologom. Vaje zdravniku lahko posredujete po elektronski pošti in skupaj preverite, ali so ustrezne. Lahko pa se obrnete tudi na nas in vam bomo pri tem pomagali:.

Klikni na video

Želimo vam veliko zdravja, dobre volje in uspešno online rehabilitacijo. Obljubljamo vam, da bomo takoj, ko bo mogoče, ponovno začeli izvajati rehabilitacijo v naših telovadnicah in posvetovalnicah »v živo«. Do takrat pa vam sporočamo, da skupaj zmoremo. Tu smo za vas!

VKLJUČITE SE V PROGRAM ZA ŠE VEČ VSEBIN IN PODPORE

Če se želite pridružiti brezplačnemu programu rehabilitacije, ki vam poleg video vsebin na tej spletni strani omgoča dodatno še online posvete s hematologom, kliničnim dietetikom, fizioterapvtom, kineziologom ali psihologom, nas kontaktirate.
Na voljo smo vsak delovni dan med 8. in 15. uro na telefonski številki: 040 524 366.
Pišite nam na e-naslov: limfom.levkemija@gmail.com

KDO IN KAKO SE LAHKO VKLJUČI V PROGRAM

Program je namenjen bolnikom z levkemijo, limfomom, diseminiranim plazmocitomom, mielodisplastičnim sindromom in drugimi oblikami krvnih rakov.
Izvajamo ga v času aktivnega zdravljenja, po zdravljenju, primeren je tudi za bolnike po presaditvi krvotvornih matičnih celic, ki se soočajo s posledicami bolezni in napornega zdravljenja. Prav tako se v program lahko vključijo bolniki, ki niso v procesu zdravljenja, a imajo določene gibalne, prehranske ali psihosocialne težave.
žO programu lahko bolnika obvesti lečeči hematolog, onkolog, medicinska sestra ali ga obvesti Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, ki je izvajalec programa. Pobuda je dobrodošla tudi s strani bolnikov samih ali njihovih svojcev, zato se lahko po posvetu s svojim zdravnikom prijavite tudi sami.

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. S klikom na "V redu" se strinjate, da lahko uporabljamo vse sklope piškotkov. Če želite, lahko posamezne sklope izberete tukaj.   V redu